5 съвета за намиране на евтин полет

Самолетният билет понякога е най-скъпото от разходите ви за пътуване и ние всички винаги търсим на-евтиния полет. Наскоро попаднах на сайта aviobilet.com, който представлява търсачка за самолетни билети, но освен това дава списък с конкретни крайни цени, конкретни дестинации, конкретни дати и конкретни авиокомпании.

aviobiletНамирам го за изключително полезен, показани са най-ниските цени за конкретните дни и полети и човек може буквално да отиде да пие едно вино в Италия през уикенда. Евтините полети са някъде там и вие знаете как да се възползвате от тях.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да намерите най-добрите оферти.

Бъдете гъвкави с датите

Обикновено цените на билетите зависят от това, кой ден от седмицата е и кое време от годината. Например около Коледа и Нова година цените се вдигат, или пък месец Август почти винаги е висок сезон за пътуване и цените се вдигат. Някакви събития, фестивали, футболни първенства и т.н. също са предпоставка за висока цена на самолетния билет. Винаги е най-евтино да се пътува през средата на седмицата, след празниците също и рано сутринта или късно вечерта, защото по-малко хора искат да пътуват тогава. Ако не сте гъвкави с дните си за пътуване, трудно бихте намерили евтин полет. Понякога само един ден може да даде разлика от десетки евра в цената.

Бъдете гъвкави с дестинацията

В сайта, който ви показах по-горе, ще видите, че винаги има някакви супер изгодни оферти за някъде и ако сте гъвкави по отношение на дестинацията, ще намерите изгоден полет. Има и други подобни инструмнти, които да използвате, например Google Flights. Вместо да летите до някое скъпо място, отидете някъде, където е евтино да се отиде.

Нискотарифни компании

В Европа има много такива. Тези, които летят от България са например WizzAir и easyJet, но можете да изберете и друго близко до България летище (Букурещ, Солун, Истанбул) и да се възползвате от техните оферти.

Бъдете гъвкави с маршрута

Разгледайте полети с прекачвания. Понякога е по-евтино да хванете полет до Италия или Германия и от там до Испания например. Сменяйки няколко полета и няколко авиокомпании, може да спестите доста. Недостатъкът на това е, че трябва да отделите доста повече време, за да прегледате възможностите за прекачване и да сравните цените.

Не резервирайте твърде рано

Най-добрия интервал от време е между 6  и 8 седмици преди полета ви, а ако пътувате във високия сезон, започнете да следите как се движат цените 3 месеца предварително. Не чакайте последния момент, но и не резервирайте много отрано

Цените на авиокомпаниите винаги варират. Съветвам ви да не мислите прекалено много, а да резервирате при цена, която ви устройва, вместо да чакате най-ниската. Бъдете реалистични, намерете евтин полет и резервирайте сега!

4.6/5 - (7 votes)

Author: Kremena

Казвам се Кремена. Според мен пътуването прави всеки не само по-щастлив, но и по-готин и интересен. То учи на неща, за които не пише в учебниците - за света, за хората, които срещаш, за културата им, за храната им, как живеят, как е устроен света и много други неща. Пожелавам ви много хубави мигове и спомени! Кремена :)

Ако моите статии са ви полезни, харесайте фейсбук страницата ми или я споделете

Благодаря ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *