6-те най-красиви плажа на остров Лефкада

Лефкада

Егремни – най- красивият плаж на остров Лефкада и един от най-красивите в света беше напълно затрупан от земна маса след земетресението през 2015 г.  Щастлива съм, че успях да го видя преди това и да се изкъпя в кристалните тюркоазени води. 350 стъпала,  водещи до това скрито парче от Рая, до плажа със синя вода, бяла скала и зелена гора са вече минало. Този плаж е адски вълнуващ и силно се надявам някак си достъпът до него бъде възстановен.

Лефкада

 

Ето останалите 6 в моя списък:

1.Порто Кацики (Porto Katsiki)

Този плаж е много красив и затова е и много популярен. Най-гъсто населен е между 10 и 16 часа, затова ако искате наистина да му се насладите, по-добре го посетете извън този часови интервал. Иначе ще станете свидетел на тълпите туристи, които корабите разтоварват през час. Лесно достъпен е с кола, така че препоръчвам да не сте  част от тълпата. Водата е тюркоазено синя, пейзажа е очарователен.

Porto-Katsiki

2.Агиофили (Agiofili)

Tози плаж е страхотен за гмуркане. Нямам предвид професионално и с екипировка, а просто по повърхността на водата с шнорхел. Бях възхитена от подводния свят – такива цветове, толкова много и толкова разнообразни по форма и големина риби – красота. И всичко това в комбинация със кристална вода.

Лефкада

 

3.Катисма (Kathisma)

Mного красив и голям плаж, лесно достъпен с кола. Може да наемете чадър и шезлонги за около 8 евро. Има и бар.

Katisma

4.Каламици (Kalamitsi)

Tюркуазено синя вода, скали, фин пясък – за всеки по нещо. До това село има още два също много красиви плажа – Мегали Петра и Кеваликефта.

Kalamitsi

5.Гиалос (Gialos)

Голям плаж с фин пясък и много кемпери. Известен е с изключително красивите залези. Силно ви препоръчвам да вечеряте в някоя от таверните в близкото село Атани и да видите това грандиозно представление на слънцето.

 

Гиалос, Лефкада

6.Василики (Vassiliki)

Уинд сърфърите го обожават. Иено тук се провежда международния фестивал за водни спортове.

Василики, Лефкада

 

Остров Лефкада се намира на 660 километра от София. Нужни са ви 7ч 40мин. и гориво за около 200 лева. Препоръчвам вилата, в която отседнахме ние – Вила Димитрис. Двойната стая струваше около 50 евро на вечер. Бащата на собственика е рибар и пожелание ще buy CBD products осигури наистина страхотна прясна риба, която може да си изпечете на барбекюто. Самият собственик – Димитрис, ще ви препоръча най-добрите таверни на целия остров.

Лято е, време е за море. Ако все още не сте избрали къде да отидете, Лефкада би бил прекрасен избор.

 

Kremena

Author: Kremena

Казвам се Кремена. Според мен пътуването прави всеки не само по-щастлив, но и по-готин и интересен. То учи на неща, за които не пише в учебниците - за света, за хората, които срещаш, за културата им, за храната им, как живеят, как е устроен света и много други неща. Пожелавам ви много хубави мигове и спомени! Кремена :)

Ако моите статии са ви полезни, харесайте фейсбук страницата ми или я споделете

Благодаря ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *