Най-добрите плажове на остров Родос

St. Paul's beach, остров Родос

Остров Родос е една от най-привлекателните туристически дестинации в Европа и един от най-подходящите за семейни почивки гръцки острови. Освен самият стар град Родос, островът изобилства от интересни места за разглеждане и разкошни плажове.

Кристално чистите води на Средиземно море, златните пясъчни заливи и останки от крепости и замъци биха се харесали дори и на най-претенциозния турист.

Най-добрите плажове на остров Родос са разположени на източния му бряг, между градовете Родос и Линдос.

Долуспоменатите плажове са много подходящи за семейства с деца, защото всички са с фин пясък, плитки води, лесно достъпни са с кола, разполагат с безплатен паркинг, пожелание можете да наемете два шезлонга и чадър за 10 € (навсякъде цената е тази), има душове, таверни и повечето предлагат и други атракциони. Любителите на гмуркането с шнорхел също няма да останат разочаровани, защото заливите са скалисти и около тях плуват много и различни морски обитатели.

Полезна информация за това как да стигнете до остров Родос, наем на кола, самолетни билети и пр. можете да прочетете в тази статия.

Ето и нашите любими плажове на остров Родос:

Карта на плажовете

Agathi

Agathi beach, Родос

На първа позиция поставям плажът Агати. Плажът е идеален за семейства с деца, заради много плитките си и топли води. Пясъкът е фин и идеален за пясъчни замъци. Разбира се има и душове, безплатен паркинг и няколко таверни. Този плаж ни хареса толкова много и така добре се чувствахме на него, че го посетихме 2 пъти за престоя ни. Това определено е любимият ни плаж на остров Родос.

Kolymbia

Kolymbia beach, Родос

Също много любимо място за релакс е плажът Колимбиа. Важно е да разграничите заливът от големият плаж. Заливът е нещото, което много ни впечатли. Мек пясък, плитко море, закътано, разкошно за семейства с деца. Може да се разходите по левият бряг на залива. Там ще видите бели скали, които постепенно преминават в трънлив, прашен път и водят до отсрещния хълм, откъдето се вижда целият залив, че и оттатък залива. На десния бряг на залива има малко пристанище и параклис, откъдето гледката също не е никак лоша.

Tsambika

Tsambika beach, Родос

Много широка и много дълга плажна ивица, фин пясък и много съоръжения и атракциони. Плажът Цамбика е един от най-популярните плажове на острова. Морето е плитко, пясъкът е фин, страхотно е за деца. Освен таверни и барове има и малки супермаркети.

Малко след като се отклоните от главният път Родос- Линдос в посока плажът Цамбика, ще видите от двете страни на пътя няколко семейни таверни с хубави градини и катерушки за деца. Ние посетихме 2 пъти Taverna Maria. Това е семейна таверна със страхотни домакини. Силно я препоръчваме!

 

Lindos

Lindos beach, остров Родос

Най-популярният и най-туристически плаж на целия остров е плажът Линдос. Да, спор няма, прекрасен е. Плитки и спокойни води, фин пясък и всичко това в подножието на акропола и белия град Линдос. Наистина е красив. Не мога да кажа на черното бяло. Единственият недостатък е това, че е доста пренаселен.

St Paul’s Beach

St. Paul's beach, остров Родос

От другата страна на хълмът с акрополът на Линдос се намира заливът Свети Паул. Той е още един невероятен и изключително живописен плаж. Отсреща ясно виждате древните останки на акрополът, а отдясно има малък параклис, прекрасно е. Заливът е хубав и за любителите на гмуркането с шнорхел. Пясъкът е фин, морето също е плитко, но за разлика от досега споменатите плажове, на този не може да пуснете децата твърде много навътре. Плажът ни хареса много, но недостатъкът му отново е прекалената му популярност.

Antony Quinn Bay

Antony Quinn Bay, Родос

Един изключително красив и любим плаж е заливът Антъни Куин. Плажът не е от най-подходящите за деца, защото е доста скалист. Въпреки това има много места между скалите, където са се образували мини песъчливи заливчета. На плажът наехме водно колело и децата много се забавляваха на обиколката с него. Плажът е един от най-добрите за любителите на гмуркането с шнорхел. Отново доста популярен и доста пренаселен плаж.

Ladiko

Ladiko beach, Родос

Отивайки към оживеният и силно популярен залив Антъни Куин, ще минете покрай друг по-слабо популярен и значително по-спокоен плаж. Това е плажът Ладико. Той е много спокойно местенце, подходящо за семейства с деца. Пясъкът е фин, но премесен и с малки камъчета, с които могат да се чертаят и рисуват различни форми и надписи.

На плажът се намира една много приятна и непринудена таверна, която много ни допадна.

 

Pefki

Pefki beach, остров Родос

Плажът Пефки е много приятен и широк плаж. Плитко море със златист фин пясък. Той също е от популярните плажове на острова. По време на нашето посещение беше доста ветровито, поради което не останахме с така хубави спомени от него. Иначе плажът сам по себе си е наистина много добър.

5/5 - (7 votes)

Author: Kremena

Казвам се Кремена. Според мен пътуването прави всеки не само по-щастлив, но и по-готин и интересен. То учи на неща, за които не пише в учебниците - за света, за хората, които срещаш, за културата им, за храната им, как живеят, как е устроен света и много други неща. Пожелавам ви много хубави мигове и спомени! Кремена :)

Ако моите статии са ви полезни, харесайте фейсбук страницата ми или я споделете

Благодаря ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *